x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un american tăieşte ca un HOBBIT: Şi-a părăsit familia şi s-a mutat în subteran! Vezi imagini INCREDIBILE (VIDEO)

Un american tăieşte ca un HOBBIT: Şi-a părăsit familia şi s-a mutat în subteran! Vezi imagini INCREDIBILE (VIDEO)

15 Oct 2013   •   09:33
Un american tăieşte ca un HOBBIT: Şi-a părăsit familia şi s-a mutat în subteran! Vezi imagini INCREDIBILE (VIDEO)

Dan Price a fost, la un moment dat, un familist convins care trăia în Kentucky. Însă, cu 20 de ani în urmă, bărbatul a decis să lase totul în urmă şi să trăiască într-o casă sub pământ, în pădurile din Oregon, scrie Daily Mail.

Bărbatul nu s-a mai uitat niciodată în urmă.

Price spune că a făcut această alegere pentru că nu crede în conceptul de casă sau ipotecă, astfel că şi-a săpat propria locuinţă sub pământ.

"Când renunţi la lucruri şi esti dispus să te mulţumeşti cu mai puţin, ai parte de mai mult", spune americanul.

Price a luat decizia de a aborda un stil natural de viaţă la vârsta de 33 de ani, după ce a citit o carte despre respingerea lumii moderne, în favoarea unui stil de viaţă primitiv.

Americanul trăieste cu suma de doar 5.000 de dolari pe an şi plăteste o chirie de 100 de dolari pe an pe pămantul sub care locuieşte.

Casa pe care şi-a făcut-o sub pământ dispune de toate lucrurile elementare, inclusiv curent electric şi o plită pentru gătit.



Britanica ce trăieşte precum un hobbit din Stăpânul Inelelor

Dan Price nu este singurul care a ales să trăiască precum hobbiţii.  Emma Orbach, absolventă la Oxford, locuieşte de 13 ani, singură, într-o colibă de pământ din Wales.



Fiica unui muzician înstărit, Emma susţine că a crescut într-un adevărat castel.  Părinţii au trimis-o la unul dintre cele mai costisitoare internate din ţară, unde ar fi învăţat alături de două fete de preşedinţi. Cu o diplomă în limba chineză, britanica putea să aibă multe oportunităţi în carieră, însă a ales să se dedice complet naturii şi să locuiască singură într-o colibă din pământ, lemne şi paie, pe care a ridicat-o cu propriile mâini şi pe care o îngrijeşte de 13 ani.

Are câteva găini, capre, precum şi doi cai pe care îi foloseşte pentru transport şi îşi cultivă propriile legume.

"Vreau să ajut oamenii să se întoarcă la un echilibru normal, la o relaţie sănătoasă cu natura şi cu ei înşişi, aşa cum a fost de la începutul timpurilor", afirmă Emma pentru Daily Mail.

Chiar dacă pentru ea, cuvântul "acasă" are cu totul alt sens, Emma şi-a lăsat copiii să trăiască şi să se dezvolte în lumea modernă.  Aceştia îşi vizitează însă mama des.

×