x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un artist sirian i-a pictat pe liderii lumii ca pe nişte refugiaţi vulnerabili

Un artist sirian i-a pictat pe liderii lumii ca pe nişte refugiaţi vulnerabili

06 Iun 2017   •   20:50
Un artist sirian i-a pictat pe liderii lumii ca pe nişte refugiaţi vulnerabili

Un artist sirian refugiat care a petrecut 19 luni lucrând într-un studio din Bruxelles la o serie de picturi în care îi prezintă pe liderii lumii ca pe nişte oameni neajutoraţi şi siliţi să-şi părăsească locuinţele îşi prezintă acum operele în cadrul unei galerii din Dubai, relatează marţi Reuters. 

"Seria vulnerabilităţii" a lui Abdalla Al Omari include picturi cu preşedintele american Donald Trump înfăţişat ca un refugiat cu un copil în braţe, preşedintele rus Vladimir Putin prezentat ca cerşetor, precum şi fostul premier britanic David Cameron sau fostul preşedinte iranian Mahmoud Ahmadinejad. 

"Scopul meu cumva s-a schimbat de la a prezenta o expresie a furiei la o dorinţă mai vie de a dezarma aceste figuri, de a le prezenta în afara poziţiei lor de putere", a declarat Omari pentru Al Jazeera. 

Omari a început să picteze la Damasc la puţin timp după începutul războiului civil din Siria în 2011. Apoi a reuşit să fugă din ţară şi a primit azil în Belgia. 

Sami Azraq, un vizitator al galeriei, a spus că portretele artistului sirian reprezintă o perspectivă unică asupra crizei refugiaţilor. 

"Cred că este un mod interesant de a aborda problema, mai frumos decât cel din social media sau alte media", a spus el.AGERPRES

×