x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avertizor de integritate primește suma record de 24 milioane de dolari

Un avertizor de integritate primește suma record de 24 milioane de dolari

10 Noi 2021   •   11:30
Un avertizor de integritate primește suma record de 24 milioane de dolari

Autoritatea americană de reglementare în domeniul siguranței auto a anunțat prima recompensă acordată vreodată unui avertizor de integritate, de peste 24 de milioane de dolari pentru un fost angajat al Hyundai care a furnizat informații despre lacunele de siguranță ale producătorului, conform CNN.

Suma acordată fostului inginer Kim Gwang-ho de la Hyundai Motor este cea mai mare acordată vreodată într-un caz de denunț în sectorul auto la nivel global, potrivit firmei de avocatură Constantine Cannon, care l-a reprezentat pe Kim.

Kim a raportat către National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) în 2016 că Hyundai nu a reușit să remedieze un defect de proiectare legat de motoarele sale Theta II, care erau predispuse să se blocheze și chiar să ia foc.

NHTSA a constatat că Hyundai și filiala sa Kia au întârziat rechemarea în service a vehiculelor afectate și că producătorul auto a furnizat informații inexacte cu privire la probleme.

În 2020, unitățile americane ale Hyundai și Kia au fost de acord cu o sancțiune civilă record de 210 milioane de dolari.

Plata către Kim este prima în temeiul Legii americane privind avertizorii de integritate în domeniul siguranței autovehiculelor, adoptată de Congres în 2015.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avertizor integritate