x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un băieţel autist poate câştiga Nobelul! Micul Einstein, puştiul genial care contrazice Teoria Relativităţii (VIDEO)

Un băieţel autist poate câştiga Nobelul! Micul Einstein, puştiul genial care contrazice Teoria Relativităţii (VIDEO)

13 Mai 2013   •   10:55
Un băieţel autist poate câştiga Nobelul! Micul Einstein, puştiul genial care contrazice Teoria Relativităţii (VIDEO)

Kristine Barnett a fost uluită când fiul ei, Jacob, pe care medicii l-au diagnosticat cu autism la vârsta de 2 ani, a rezolvat un puzzle de 5000 de piese la vârsta de 3 ani. Aşa că l-a înscris într-un program special şi l-a lăsat să studieze despre lucrurile care îl pasionau. Astăzi, la vârsta de 14 ani, Jacob este pe cale să câştige Premiul Nobel, scrie New York Daily News.

Părinţii lui Jacob au realizat că fiul lor nu este copil obişnuit. Puştiul nu a vorbit până la vârsta de 2 ani, iar apoi medicii au descoperit că suferă de o formă de autism. Specialiştii le-au spus celor doi părinţi că fiul lor nu va şti niciodată să se încheie la pantofi.

Însă anii au trecut, iar Jacob s-a încăpăţânat parcă să le demonstreze medicilor că s-au înşelat. La vârsta de 3 ani, a făcut un puzzle de 5000 de piese. În doar două săptămâni, a învăţat singur algebra, geometria şi calcule matematice. Jacob poate rezolva până la 20 de numere din Pi, a terminat liceul la vârsta de 8 ani şi de atunci se ocupă de astrofizică.

Astăzi, Jacob are 14 ani şi un IQ de 170, chiar mai mare decât al lui Einstein, stabilit la 160. Băiatul este considerat un geniu al matematicii de către cei mai buni profesori din lume.

Mai mult, puştiul a avut curajul să vină cu o nouă Teorie a Relativităţii. Mama acestuia l-a filmat în timp ce îi explica noua sa teorie, apoi a postat filmul pe YouTube.

Materialul video a fost vizualizat şi de profesorii de la faimoasa Universitate Princeton, aceştia recunoscând că băiatul este de-a dreptul genial.

"Sunt impresionat de interesul sau pentru fizica si de cunostintele pe care le-a acumulat. Teoria la care lucreaza implica descifrarea unora dintre cele mai complexe probleme in astrofizica. Cine le rezolva, poate castiga premiul Nobel", spune profesorul Scott Tremaine.
Parintii si-au dat seama ca nu au de-a face cu un copil obisnuit. Jacob nu a vorbit pana la varsta de 2 ani, iar apoi medicii au descoperit ca sufera de o forma de autism.

Acum, Barnett este recrutat de Universitatea din Indiana pentru un post de cercetător. Poate canta muzică clasică la pian din memorie, adoră sa se uite la filme SF şi să privească reality showuri.

×