x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un băieţel român a murit în Italia, după ce a fost plimbat de la un spital la altul

Un băieţel român a murit în Italia, după ce a fost plimbat de la un spital la altul

03 Noi 2009   •   00:00
Un băieţel român a murit în Italia, după ce a fost plimbat de la un spital la altul

Un copil român în vârstă de patru ani, lovit de o maşină în Italia, a murit în elicopterul serviciilor de ambulanţă după ce a fost plimbat dintr-un spital la altul, în Sicilia, fără a se găsi locuri libere la secţiile de reanimare.



Mirko, un copil de patru ani dintr-o familie de români, a fost lovit de o maşină duminică dimineaţă în oraşul sicilian Messina. Copilul locuia într-o tabără de ţigani şi era cu părinţii în momentul în care a fost lovit de maşină, informează ziarul Corriere della Sera, citat de Mediafax.

Iniţial, starea copilului nu părea gravă. A fost transportat la un spital din Messina de maşina care l-a lovit, dar medicii au descoperit că avea un traumatism cranian grav.

În acel moment s-a decis internarea lui la o secţie de reanimare, dar în niciun spital din provincia Messina nu exista vreun loc disponibil.

Mirko a fost transportat la un alt spital din oraşul Messina, dar situaţia lui nu s-a putut rezolva în lipsa locurilor libere. Autorităţile medicale italiene au decis transferul lui cu elicopterul în provincia Catania.

Însă copilul de patru ani a murit în elicopter, iar procuratura a declanşat o anchetă pentru a stabili modul în care au acţionat autorităţle medicale. "Adunăm informaţii pentru a înţelege dacă autorităţile medicale au intervenit la timp sau dacă au existat întârzieri", afirmă procurorul din Messina, Guido Lo Forte.

Cazul este cercetat şi de procurorii din provincia Catania. "Din ceea ce am aflat, copilul avea un traumatism cranian grav şi probabil că viaţa lui nu ar fi putut fi salvată. De aceea, medicul legist a exclus necesitatea unei autopsii. Anchetăm cazul în colaborare cu procurorii din Messina", afirmă procurorul Enzo D'Agata.

Deocamdată, singura persoană cercetată penal este şoferiţa în vârstă de 54 de ani care a provocat accidentul.

×
Subiecte în articol: diaspora