x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat a vrut să ajungă în China cu peste o mie de diamante ascunse în pantofi

Un bărbat a vrut să ajungă în China cu peste o mie de diamante ascunse în pantofi

22 Mar 2017   •   16:30
Un bărbat a vrut să ajungă în China cu peste o mie de diamante ascunse în pantofi

Un bărbat care încerca să introducă în China continentală peste 1.000 de diamante ascunse în pantofi a fost prins de oficialii vamali, a informat miercuri media de stat, relatează DPA. Bărbatul trecea din Hong Kong în oraşul chinez Shenzhen din sudul Chinei prin portul Luohu la 13 martie când a fost prins, a informat Xinhua. 

"Bărbatul trezea suspiciuni pentru că uneori mergea pe vârfuri", a declarat un ofiţer vamal pentru Xinhua. "Când a realizat că ne uităm la el, a început să meargă normal", a adăugat el. Ofiţerii vamali i-au cerut să-şi scoată pantofii şi au găsit diamante în greutate de 212,9 carate (un carat este egal cu circa 200 de miligrame) în interior. În acest caz a fost declanşată o investigaţie. 

Oficialii vamali din portul Luohu au declarat că au prins şi alte persoane în trecut încerând să introducă ilegal diamante în ciorapi sau în pachetele cu mâncare. 

Potrivit Agerpres, cererea pentru diamante în China este în creştere, în condiţiile în care tinerii preferă tot mai mult diamantele jadului, care are o tradiţie îndelungată în China, potrivit unui studiu al De Beers, cel mai mare producător de diamante din lume.

×
Subiecte în articol: diamante pantofi China