x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat de origine română, căutat de autorităţile americane pentru distribuirea de legitimaţii false ale CIA şi FBI

Un bărbat de origine română, căutat de autorităţile americane pentru distribuirea de legitimaţii false ale CIA şi FBI

31 Mar 2016   •   21:40
Un bărbat de origine română, căutat de autorităţile americane pentru distribuirea de legitimaţii false ale CIA şi FBI

Autorităţile americane caută un bărbat despre care susţin că a realizat şi distribuit legitimaţii false ale Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi Homeland Security Investigations, scrie Stars and Stripes, citând agenţia Associated Press.

Conducerea U.S. Immigation and Customs Enforcement afirmă că bărbatul în vârstă de 34 de ani, pe numele său Roberto Craciunica, a fost vizat în Eastern District of Virginia, în octombrie 2015, de mai multe capete de acuzare care priveau realizarea şi distribuirea unor legitimaţii contrafăcute.

Autorităţile spun că bărbatul de origine română ar avea domiciliul în Germania. Şi Interpolul a emis o notificare pentru arestarea lui Roberto Craciunica.

Oficialii susţin că Master Equipment, compania lui Craciunica, a vândut legitimaţiile online şi le-a livrat din Germania către cumpărători din Statele Unite. Ei spun că legitimaţiile au fost folosite de mai multe persoane în Statele Unite, inclusiv de un bărbat care a încercat să se dea drept ofiţer al CIA pentru a pătrunde în zona securizată a Aeroportului Naţional Reagan în ianuarie 2014, scrie Stars and Stripes, citând agenţia Associated Press.AGERPRES

×