x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bebeluş afgan pierdut pe aeroportul din Kabul după ce a fost dat de părinţi soldaţilor americani în august, înapoiat familiei

Un bebeluş afgan pierdut pe aeroportul din Kabul după ce a fost dat de părinţi soldaţilor americani în august, înapoiat familiei

09 Ian 2022   •   17:30
Un bebeluş afgan pierdut pe aeroportul din Kabul după ce a fost dat de părinţi soldaţilor americani în august, înapoiat familiei

Un băiețel dat unui soldat peste zidul aeroportului în haosul evacuării americane din Afganistan a fost găsit și s-a reunit cu rudele sale, sâmbătă, la Kabul, relatează Reuters.

Bebelușul, Sohail Ahmadi, avea doar două luni când a dispărut pe 19 august, în timp ce mii de oameni se grăbeau să părăsească Afganistanul căzut în mâinile talibanilor, scrie Mediafax

În urma unui reportaj exclusiv publicat de Reuters în noiembrie cu fotografiile sale, bebelușul a fost localizat în Kabul, unde un șofer de taxi în vârstă de 29 de ani pe nume Hamid Safi l-a găsit în aeroport și l-a luat acasă pentru a-l crește ca fiind al său.

După mai mult de șapte săptămâni de negocieri și rugăminți și, în cele din urmă, după o scurtă reținere de către poliția talibană, Safi a predat în cele din urmă copilul bunicului său și altor rude aflate încă în Kabul.

Aceștia au declarat că vor încerca acum să îl trimită alături de părinții și frații săi, care au fost evacuați în urmă cu câteva luni în Statele Unite.

În prezența poliției și cu multe lacrimi, bebelușul a fost în cele din urmă returnat rudelor sale.

Părinții copilului au declarat pentru Reuters că au fost foarte fericiți, deoarece au putut vedea cu ochii lor reîntâlnirea pe internet.

Acum, Ahmadi, soția sa și ceilalți copii, care la începutul lunii decembrie au reușit să se mute de la baza militară și să se reinstaleze într-un apartament din Michigan, speră ca Sohail să fie adus în curând în Statele Unite.

 

×