x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bebeluş din Thailanda s-a născut infectat cu noul virus gripal

Un bebeluş din Thailanda s-a născut infectat cu noul virus gripal

28 Iul 2009   •   00:00

Un copil din Thailanda s-a născut cu gripa A (H1N1), el contractând virusul gripal în pântecul mamei, au anunţat astăzi autorităţile de sănătate din această ţară, informează Reuters.



Bebeluşul s-a născut prematur, sâmbătă, când medicii au decis să-l aducă pe lume prin operaţie cezariană în a şaptea lună de sarcină a mamei sale, o tânără de 24 de ani infectată cu noul virus gripal.

'Starea bebeluşului este stabilă. Acum încercăm să descoperim cum a fost infectat. Acesta este singurul caz de contaminare de la mamă la făt pe care l-am avut', a declarat doctorul Suriya Coohahrat, un înalt oficial de sănătate din provincia Ratchaburi, acolo unde femeia a fost pentru prima dată internată.

Mama se află în continuare în spital, fiind foarte bolnavă.

Trei cazuri de transmitere a virusul gripal A (H1N1) de la mamă la copil au mai fost înregistrate în SUA, potrivit unui alt doctor citat de presa locală.

În Thailanda erau înregistrate până la 22 iulie 44 de decese cauzate de noul virus gripal şi peste 6.700 de îmbolnăviri, cel mai ridicat număr din sud-estul Asiei.

Potrivit unui ziar local, Ministerul Sănătăţii Publice va anunţa miercuri creşterea la 66 a numărului persoanelor decedate din cauza gripei A (H1N1).

Agerpres

×
Subiecte în articol: externe