x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un blogger rus în detenţie, după ce a jucat Pokémon Go într-o biserică

Un blogger rus în detenţie, după ce a jucat Pokémon Go într-o biserică

04 Sep 2016   •   21:50
Un blogger rus în detenţie, după ce a jucat Pokémon Go într-o biserică

Un tânăr blogger rus a fost inculpat şi plasat în detenţie pentru două luni, în aşteptarea unui eventual proces, după ce a vânat pokemoni într-o biserică ortodoxă şi a postat o înregistrare video cu isprava sa pe internet, relatează AFP.

Inculpat pentru incitare la ură şi atentat la adresa libertăţii religioase, tânărul de 20 de ani, rezident al oraşului Ekaterinburg, din Urali, riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare, au precizat serviciile de anchetă din Rusia într-o declaraţie.

Un tribunal l-a plasat pe blogger în detenţie două luni, până la 1 noiembrie inclusiv.

Într-un filmuleţ postat în luna august pe contul său de YouTube şi vizualizat de peste 500.000 de ori, Ruslan Sokolovksi poate fi văzut protestând împotriva unei emisiuni TV, care explica care sunt riscurile juridice ale jucatului de Pokémon Go într-o biserică.

"Cine poate fi jignit dacă te deplasezi printr-o biserică cu un smartphone?", se întreabă tânărul înainte de a îndrepta spre una dintre principalele biserici din Ekaterinburg, construită în anii 2000 pe locul asasinatului familiei ultimului ţar rus.

Bloggerul poate fi văzut apoi jucând Pokémon Go în biserică, inclusiv în timpul unei slujbe, şi rostind remarci ironice la adresa existenţei lui Iisus.

Potrivit AFP, deşi acest joc de realitate augmentată, devenit un fenomen la nivel mondial, nu este disponibil în Rusia, fanii au găsit modalităţi de a-l descărca ilegal.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Pokemon Go