x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un britanic s-a sinucis sărind de pe Turnul Eiffel

Un britanic s-a sinucis sărind de pe Turnul Eiffel

de Mediafax    |    25 Iun 2012   •   16:07
Un britanic s-a sinucis sărind de pe Turnul Eiffel

Un britanic s-a sinucis in noaptea de duminica spre luni, sarind de pe Turnul Eiffel, pe care il escaladase, potrivit politiei si pompierilor parizieni, relateaza AFP.

Britanicul, care purta un rucsac pe spate, a fost reperat de camerele de luat vederi in timp ce escalada Turnul Eiffel, care are o inaltime de 324 de metri, iar in jurul sau a fost plasat un dispozitiv de securitate.

Barbatul a discutat mult timp cu un medic al pompierilor in timp ce se afla intre etajele doi (la 115 metri deasupra solului) si trei (310 metri), a declarat un purtator de cuvant al pompierilor.

"El a sarit in final facand "saltul ingerilor"?", a precizat acesta.

Acest tip de suicid "se produce destul de frecvent, dar se intampla rar ca cineva sa reuseasca sa urce atat de sus", a precizat o sursa din cadrul anchetei.

Contactata de AFP, directia Turnului Eiffel nu a dezvaluit numarul sinuciderilor. "Este destul de mare", a declarat aceasta refuzand totodata orice precizare referitor la dispozitivele de securitate (camere, grilaje) instalate in incercarea de a preveni actele de suicid.

Luni dimineata, pompierii au intervenit din nou la Turnul Eiffel, intr-o tentativa de suicid. Ei au reusit sa impiedice o tanara in varsta de 30 de ani care a incercat sa sara la randul ei dupa ce a escaladat cladirea.

Pentru a nu destabiliza si un pompier in cadere, femeia a fost salvata cu un elicopter, in loc sa fie trasa in interiorul cladirii.

×
Subiecte în articol: turnul eiffel sinucidere eiffel