x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cadavru găsit la Rio de Janeiro ar fi cel al ambasadorului elen dispărut acum trei zile (presă)

Un cadavru găsit la Rio de Janeiro ar fi cel al ambasadorului elen dispărut acum trei zile (presă)

30 Dec 2016   •   20:40
Un cadavru găsit la Rio de Janeiro ar fi cel al ambasadorului elen dispărut acum trei zile (presă)

Un cadavru găsit la Rio de Janeiro într-o maşină carbonizată ar putea fi cel al ambasadorului Greciei în Brazilia, dispărut în urmă cu trei zile, a transmis joi postul brazilian de televiziune Globo, potrivit Reuters. 

Postul de televiziune a difuzat imagini cu maşina arsă găsită în cartierul Nova Iguacu, zonă unde diplomatul fusese văzut ultima oară, iar numărul de înmatriculare corespunde cu cel al maşinii închiriate de ambasadorul elen. 

Diplomatul Kyriakos Amiridis, în vârstă de 59 de ani, plecase luni seara, alături de câţiva prieteni ai soţiei sale braziliene, într-o zonă suburbie săracă şi marcată de violenţe din Rio, a anunţat, sub protecţia anonimatului, un reprezentant al forţelor de ordine din Rio de Janeiro. 

Miercuri, soţia ambasadorului l-a declarat dispărut. Oamenii legii nu credeau că diplomatul ar fi fost răpit, pentru că, într-o astfel de situaţie, răpitorii ar fi intrat deja în contact cu familia. 

Un oficial din cadrul ambasadei Greciei în Brasilia nu a confirmat dispariţia diplomatului şi a spus doar că acesta este în vacanţă la Rio şi că urmează să se întoarcă în data de 9 ianuarie 2017. Amiridis a fost, anterior, consul general la Rio între 2001 şi 2004. În 2012 a fost trimis la post în Libia, în calitate de ambasador, post pe care l-a ocupat până la începutul lui 2016, când a devenit ambasador în Brazilia. 

Ministerul brazilian de Externe nu a făcut comentarii cu privire la incident, ci a indicat că acest caz face obiectul unei anchete a Poliţiei. Nici ministerul grec de Externe nu a oferit detalii despre dispariţia diplomatului elen.AGERPRES

×