x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un câine din Marea Britanie a fost salvat după ce a stat închis într-un hambar timp de 7 ani

Un câine din Marea Britanie a fost salvat după ce a stat închis într-un hambar timp de 7 ani

10 Sep 2016   •   20:10
Un câine din Marea Britanie a fost salvat după ce a stat închis într-un hambar timp de 7 ani

Un câine din rasa Ciobănesc de Pirinei a fost salvat după ce a stat închis timp de 7 ani într-un hambar din Marea Britanie scrie, sâmbătă, Express.co.uk. 

Câinele, pe nume Lazarus, a fost descoperit de un cuplu care fusese rugat să-l hrănească. Cei doi au fost şocaţi când au văzut starea în care se afla animalul. Acesta avea blana atât de încâlcită încât abia mai putea merge. 

Organizaţia pentru protecţia câinilor, ''Big Fluffy Dog Rescue'' (BFDR) a ajutat la toaletarea lui Lazarus, care a plecat de la ''frizer'' cu aproape 16 kilograme mai uşor. 

Membrii organizaţiei au fost uimiţi de faptul că Lazarus a supravieţuit chinului prin care a trecut. Acestuia i-au fost tratate iritaţiile de pe piele şi problemele pe care le avea la urechi, iar câteva tumori mici au necesitat investigaţii. Anii petrecuţi sub un morman de blană încâlcită i-au slăbit muşchii, aşa că va trece ceva vreme până când va putea merge normal, mai arată sursa citată. 

Stăpânul lui Lazarus a fost de acord să renunţe la el, aşa că atunci când se va reface, căţelul va fi dat spre adopţie. 

Lazarus este acum îngrijit de Amanda Brooke Charsha-Lindsey, care a publicat pe Facebook imaginile cu câinele, înainte şi după transformare. ''Laz, abia am început, prietene'', a scris aceasta în mesaj.AGERPRES

×