x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un candidat la alegerile din Italia bate români

Un candidat la alegerile din Italia bate români

04 Feb 2018   •   21:14
Un candidat la alegerile din Italia bate români

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa, FADERE, a trimis ieri o scrisoare Mişcării Cinci Stele (M5S, anti-sistem) din Italia, în care a cerut retragerea sprijinului politic pentru Emmanuel Dessi, candidat la postul de senator în viitorul legislativ, după ce politicianul a făcut declaraţii jignitoare la adresa românilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de FADERE, scandalul a pornit în campania electorală, în urma unor declaraţii pe care Dessi le-a făcut pe o reţea de socializare, în care se laudă că a bătut români şi că îi place să bată români, scrie Agerpres. „Reamintim că peste un milion de români au ales să locuiască in Italia, iar o bună parte dintre ei au dublă cetăţenie şi, prin aceasta, au drept de vot şi pentru alegerile generale din Italia", menţionează FADERE în comunicatul citat şi avertizează că astfel de declaraţii antiromâneşti apar periodic în preajma alegerilor în ţările europene. Potrivit Agerpres, preşedintele FADERE, Daniel Țecu, a declarat că „este inadmisibil” pentru un politician al unei ţări europene să facă astfel de „declaraţii oribile şi xenofobe” şi nimeni să nu ia măsuri.

 

Dessi a scris în declarația de avere că nu are nici un venit, așa că locuiește într-un apartament social, cu o chirie de 7 euro pe lună. Jurnaliștii italieni spun însă că el a mințit asupra veniturilor sale.

Emmanuel Dessi se laudă că a lovit trei români

×