x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cuplu austriac, răpit de indivizi necunoscuți în nordul statului Burkina Faso

Un cuplu austriac, răpit de indivizi necunoscuți în nordul statului Burkina Faso

16 Ian 2016   •   15:44
Un cuplu austriac, răpit de indivizi necunoscuți în nordul statului Burkina Faso

Doi cetăţeni austrieci - un medic şi soţia sa - au fost răpiţi vineri dimineaţă în nordul statului Burkina Faso, a anunţat Ministerul pentru Securitate Internă burkinez, transmite AFP.

Cei doi cetăţeni austrieci, despre care nu se ştie dacă erau turişti sau rezidenţi în Burkina Faso', au fost răpiţi la Baraboulé, în regiunea Sahel din nordul Burkinei Faso, în apropierea graniţei cu Niger şi Mali.

'Încercăm să vedem dacă această informaţie se confirmă', a declarat pentru AFP Thomas Schnoll, purtător de cuvânt al diplomaţiei austriece.

În aceeaşi regiune, o cazarmă din localitatea Oursi a fost atacată de indivizi necunoscuţi în august anul trecut. Un jandarm burkinez, rănit în atac, a decedat ulterior într-un spital din Ouagadougou.

Incidentul de la Baraboulé survine la mai puţin de 24 de ore după un atac comis de militanţi islamişti într-un hotel din Ouagadougou şi soldat cu 27 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ. Atacul a fost revendicat de către gruparea jihadistă Al-Qaida în Maghrebul Islamic.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: rapire burkina faso Al-Qaida burkina faso