x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un dentist din Germania, judecat pentru 26 de falsuri după picturi de Picasso

Un dentist din Germania, judecat pentru 26 de falsuri după picturi de Picasso

28 Ian 2020   •   22:30
Un dentist din Germania, judecat pentru 26 de falsuri după picturi de Picasso

Un dentist din oraşul german Neuss a compărut marţi în cadrul unui proces, după ce a prezentat spre evaluare 26 de picturi, despre care pretindea că au fost realizate de Picasso, unor experţi de la case de licitaţii specializate în obiecte de artă, informează DPA.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani a pretins că lucrările sunt originale, însă el este acuzat că ştia că acestea erau falsuri. Procurorii l-au învinuit de exploatare ilegală a operelor protejate prin drepturi de autor şi utilizare de documente contrafăcute.

El nu a fost acuzat de tentativă de fraudă deoarece la întâlnirea pe care a avut-o cu experţii nu a încercat să vândă lucrările.

Anterior procesului, inculpatul a declarat că a presupus că picturile erau reale. El a susţinut că acestea au fost verificate de Fundaţia Picasso şi că a plătit pentru evaluare o sumă din şase cifre. Potrivit acuzării, fundaţia nu solicită plata unei sume pentru astfel de evaluări ale experţilor. Se presupune că certificatele de autenticitate au fost falsificate, notează DPA.

Judecătoria din Dusseldorf a programat patru zile pentru acest proces, notează DPA.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: picasso fals