x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un diplomat român în fruntea Delegației UE în Qatar

Un diplomat român în fruntea Delegației UE în Qatar

17 Sep 2022   •   13:50
Un diplomat român în fruntea Delegației UE în Qatar

Diplomatul român Cristian Tudor a fost numit șef al Delegației UE în Qatar de către Înaltul Reprezentant al blocului comunitar, anunță MAE.

"Numirea într-o nouă poziţie, ca primul şef al nou deschisei Delegaţii UE la Doha, reconfirmă nivelul înalt de profesionalism dovedit de diplomatul român pe tot parcursul carierei sale",transmite Ministerul Român de Externe. 

Cristian Tudor a fost șef al Delegației UE în Kuweit din 2019.

Noua funcție a acestuia "reprezintă o nouă recunoaştere, la nivel european, a expertizei diplomaţiei române în ceea ce priveşte regiunea Golfului, cât şi o confirmare a calităţilor profesionale ale colegului nostru", a declarat șeful diplomației române, Bogdan Aurescu.

"Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile privind promovarea candidaturilor diplomaţilor români în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, în scopul asigurării unei prezenţe active în cadrul diplomaţiei europene, pe măsura expertizei importante pe care aceştia o deţin în arii geografice diverse. Alţi doi diplomaţi români ocupă în prezent poziţii de şef de Delegaţie UE: Oana Cristina Popa în Muntenegru şi Dan Stonescu în Siria", precizează MAE..

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor