x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un economist şef de la UBS a fost trimis în concediu fără plată după comentariile referitoare la porcii chinezi

Un economist şef de la UBS a fost trimis în concediu fără plată după comentariile referitoare la porcii chinezi

14 Iun 2019   •   21:30
Un economist şef de la UBS a fost trimis în concediu fără plată după comentariile referitoare la porcii chinezi

Grupul bancar elveţian UBS i-a cerut unuia din principalii săi economişti să îşi ia concediu fără plată, după ce comentariile acestuia referitoare la porcii chinezi au provocat un val de critici în comunitatea financiară din China, transmite Reuters.

Într-un raport publicat joi, Paul Donovan, economist şef la UBS Global Wealth Management, a făcut unele comentarii cu privire la creşterea preţurilor de consum în China şi a legat această creştere de epidemia de pestă porcină africană. "Contează acest lucru? Contează dacă eşti un porc chinez. Contează dacă mănânci carne de porc în China", a apreciat Paul Donovan. 

În replică, Chinese Securities Association din Hong Kong, un organism care regrupează 124 de firme de brokeraj şi fonduri chineze, a criticat aceste declaraţii ca fiind lipsite de profesionalism, nepoliticoase şi imorale. În plus, Chinese Securities Association a cerut entităţilor chineze să îşi regândească relaţiile de afaceri cu UBS.

Vineri, UBS şi-a cerut scuze pentru orice neînţelegere provocată de comentariile lui Paul Donovan. "Putem confirma că i-am cerut lui Paul Donovan să îşi ia un concediu fără plată până când vom revizui această problemă, pentru a evalua paşii care se impun", a declarat un purtător de cuvânt de la UBS.

China este o piaţă importantă pentru UBS în Asia. Banca elveţiană a devenit anul trecut prima bancă străină care a preluat controlul asupra unei instituţii financiare chineze.

Epidemia de pestă porcină africană a obligat China să eutanasieze mai multe milioane de porci după ce peste 120 de focare au fost descoperite în această ţară începând din luna august 2018.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ubs economis șef porci chinezi