x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un evreu convertit la islamism, inculpat pentru legături cu Statul Islamic

Un evreu convertit la islamism, inculpat pentru legături cu Statul Islamic

01 Mar 2017   •   16:56
Un evreu convertit la islamism, inculpat pentru legături cu Statul Islamic

Justiţia israeliană a inculpat miercuri un evreu originar din Belarus şi convertit la islam, fiind acuzat că a încercat să se alăture organizaţiei Statul Islamic (SI) în Siria, au declarat surse judiciare şi de securitate, relatează AFP. 

Valentin Mazlevski, în vârstă de 39 de ani, este primul caz în care un evreu convertit la islam a fost inculpat în Israel în cadrul luptei împotriva SI, a declarat Securitatea Internă (Shin Beth) pentru AFP. 

Născut evreu, Valentin Mazlevski, deşi convertit la islam, rămâne evreu conform regulilor iudaismului. 

El a fost arestat în februarie după ce a încercat să se îmbarce pe 16 ianuarie în Israel la bordul unui avion având un bilet doar dus către Turcia, de unde el intenţiona să meargă în Siria pentru a lupta alături de SI, se arată în actul de acuzare publicat de Ministerul de Justiţie. El a fost reţinut de serviciul de securitate al aeroportului.

Valentin Mazlevski s-a născut în Belarus şi a emigrat în Israel în 1996 ca urmare a politicii care încuraja imigraţia evreilor, a afirmat Shin Beth. El a aderat la religia musulmană în 2000, după ce a obţinut cetăţenia israeliană şi în timp ce efectua serviciul militar în armata israeliană.

AGERPRES

×