x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un F/A-18 Super Hornet american s-a prăbuşit în mare, în timp ce se pregătea să apunteze pe un portavion

Un F/A-18 Super Hornet american s-a prăbuşit în mare, în timp ce se pregătea să apunteze pe un portavion

de Agerpres    |    05 Iun 2014   •   18:19
Un F/A-18 Super Hornet american s-a prăbuşit în mare, în timp ce se pregătea să apunteze pe un portavion

Un avion F/A-18 Super Hornet american s-a prăbuşit în mare în timp ce se pregătea să apunteze pe un portavion din largul Californiei (vest), a anunţat joi Marina americană, potrivit AFP.

Accidentul, ale cărui cauze nu au fost precizate, s-a produs miercuri, în jurul orei locale 22,00 (joi, 05,00 GMT), în largul sudului Californiei, a indicat US Navy într-un comunicat.

Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a fost recuperat în siguranţă, aflându-se în prezent la bordul USS Carl-Vinson, în stare stabilă, a menţionat marina americană în comunicatul său.

Celelalte avioane ale portavionului care se aflau în zbor au fost întoarse la baza navală din Coronado (California), unde au aterizat o oră mai târziu.

"Toate operaţiunile aeriene la bordul Carl-Vinson au fost întrerupte până la noi ordine", a mai precizat Marina SUA.

Un alt avion militar american s-a prăbuşit, miercuri după-amiaza, într-un cartier rezidenţial din sudul statului american California. Avionul, de tip Harrier AV-8B, a căzut peste trei imobile din Imperial Valley, în apropiere de graniţa SUA cu Mexicul. Incidentul nu a făcut victime.

×
Subiecte în articol: avion american portavion american