x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fost angajat Coca-Cola a jefuit un dolar de la o bancă... ca să primească îngrijire medicală. Va fi operat în închisoare.

Un fost angajat Coca-Cola a jefuit un dolar de la o bancă... ca să primească îngrijire medicală. Va fi operat în închisoare.

22 Iun 2011   •   08:16
Un fost angajat Coca-Cola a jefuit un dolar de la o bancă... ca să primească îngrijire medicală. Va fi operat în închisoare.

In Statele Unite, daca ai 59 de ani si o slujba prost platita, ai toate sansele sa ramai bolnav, daca te imbolnavesti, fiindca asigurarea medicala nu acopera tratamentele necesare. James Richard Verone a ales o alta cale: un 'holdup'. S-a prezentat la o sucursala a unei banci din Gaston, Carolina de Nord, a anuntat-o pe casierita ca jefuieste banca, cerand un dolar si ingrijire medicala. Apoi, s-a asezat calm, asteptand politia. Casierita a avut putere sa anunte jaful, dar a suferit un atac de panica si nu si-a revenit decat dupa spitalizare.

Dupa arestare, procurorii au vrut sa il acuze doar de furt, avand in vedere suma mica, dar Verone nu intentioneaza sa iasa din puscarie inainte de pensie, asa ca i-a anuntat pe oamenii legii ca va recidiva, in cazul in care va fi pus in libertate mai devreme, informeaza Yahoo news, citand Gaston Gazette.

In prezent, Verone este inchis si va primi ingrijire medicala, in asteptarea judecarii cazului sau. La audierile preliminarii s-a stabilit o cautiune de 2.000 de dolari, dar inculpatul nu are nici cea mai mica intentie sa o achite.

Verone sufera de mai multe boli: artrita, o neuropatologie congenitala (sindromul de tunel carpian), schioapata de un picior si, mai nou, i-a aparut o protuberanta in piept, care i-a provocat dureri insuportabile, determinandu-l sa recurga la actul disperat al jafului. Spera sa fie operat cat de curand.

Autorul celui mai mic jaf din istorie a fost angajat la Coca Cola, dar si-a pierdut slujba pe fondul crizei economice. S-a angajat apoi ca sofer de camion, dar pentru putin timp. Nu a mai gasit decat un post cu jumatate de norma ca hamal la un supermarket, dar, din cauza afectiunilor medicale ii era din ce in ce mai greu sa execute toate activitatile fizic solicitante.

Asa ca, pe 9 iunie, s-a trezit, a facut un dus, si-a calcat camasa, si-a scris povestea trimitand-o cotidianului local (Gaston Gazette), cerand ca un eventual raspuns sa ii fie adresat la inchisoare. 'Comit acest jaf pentru un dolar. Sunt intreg la minte, dar am un corp care nu mai rezista', si-a explicat Verone gestul. Apoi, s-a dus la banca pe care urma sa o jefuiasca de un dolar cu... taxi-ul.

×