x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un grup de huligani din galeria naţionalei de fotbal a Ungariei a atacat refugiaţii din faţa gării Keleti

Un grup de huligani din galeria naţionalei de fotbal a Ungariei a atacat refugiaţii din faţa gării Keleti

04 Sep 2015   •   19:22
Un grup de huligani din galeria naţionalei de fotbal a Ungariei a atacat refugiaţii din faţa gării Keleti
Sursa foto: Foto: MTI / Balogh Zolt

Un mic grup de radicali unguri a atacat vineri după-amiază refugiaţii care se află în faţa gării Keleti din Budapesta, relatează agenţiile MTI şi EFE.

Potrivit martorilor, atacatorii ar fi de fapt suporteri care urmează să asiste în cursul serii la partida de fotbal Ungaria-România.

Ei au aruncat cu grenade asurzitoare în direcţia refugiaţilor, iar apoi s-au produs altercaţii între cele două grupuri. Poliţia a intervenit şi a restabilit ordinea, fără să se înregistreze răniţi.

În jurul gării Keleti încă se mai află câteva sute de refugiaţi, în acest loc formându-se o adevărată tabără după ce autorităţile ungare au suspendat circulaţia trenurilor directe între Budapesta şi Austria, astfel că refugiaţii sunt lipsiţi de mijloace de transport pentru a-şi continua călătoria către vestul Europei.

Unii au pornit pe jos către graniţa cu Austria sau încearcă să se urce în trenurile regionale care îi aduc mai aproape de frontiera austriacă, dar poliţiştii unguri îi coboară din trenuri şi îi transferă în taberele de refugiaţi.

×