x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un miliardar american susţine că SUA este în pragul unei catastrofe financiare

Un miliardar american susţine că SUA este în pragul unei catastrofe financiare

22 Aug 2008   •   00:00
Un miliardar american susţine că SUA este în pragul unei catastrofe financiare

14:25 • Miliardarul Warren Buffet, citat vineri de revista Akado, a declarat că statul american a ajuns în pragul unei catastrofe financiare, întrucît nu mai e în stare să-şi acopere datoriile care se ridică la 53 de trilioane de dolari.

Miliardarul Warren Buffet, citat vineri de revista Akado, a declarat că statul american a ajuns în pragul unei catastrofe financiare, întrucît nu mai e în stare să-şi acopere datoriile care se ridică la 53 de trilioane de dolari.

CRIZĂ. În cadrul unui discurs susţinut în statul Nebraska, miliardarul a cerut Guvernului american să ia măsuri urgente pentru reducerea datoriilor. "Statul tipăreşte bani pentru realizarea proiectelor sale ambiţioase, în timp ce sectorul privat depinde din ce în ce mai mult de investiţiile străine", spune el. Filmul documentar "I.O.U.S.A", realizat cu sprijinul lui Buffet, scoate în evidenţă efectele negative ale consumatorismului americanilor care s-au obişnuit să cumpere tot mai multe produse pe datorie. Această situaţie, spun autorii filmului, a adus Statele Unite în pragul unei catastrofe financiare.

În opinia politologului rus Mihail Leontiev, organizarea proastă a sistemului de credit în Statele Unite nu este singura cauză a creşterii spectaculoase a datoriilor. Washingtonul acordă prioritate extinderii infrastructurii militare americane în Orientul Mijlociu şi în Europa, aceste proiecte militare, demarate de Adminstratia Bush, adîncind şi mai mult criza în care se află Statele Unite. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe