x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un milion de sezonieri pe an

Un milion de sezonieri pe an

de George Daniel Ripa    |    14 Sep 2007   •   00:00
Un milion de sezonieri pe an
Sursa foto: VALENTINA PETROVA/

"Uniunea Europeană trebuie să-şi relaxeze criteriile de acceptare a imigranţilor şi să-şi deschidă porţile pentru 20 de milioane de muncitori sezonieri in următorii 20 de ani", a declarat comisarul european pentru Justiţie, Franco Frattini, intr-un interviu acordat pentru Financial Times.

Mesajul oficialului european va fi transmis, oficial, miniştrilor prezenţi la Lisabona, la Conferinţa privind migraţia legală a forţei de muncă. Comisarul pentru Justiţie crede că UE trebuie să inceteze să ridice bariere şi să susţină un program prin care să creeze condiţii muncitorilor din Africa şi Asia. Â

"Trebuie să privim imigraţia nu ca pe o ameninţare, ci ca pe un fenomen pozitiv, inevitabil al lumii de azi", consideră comisarul european. Acesta a mai atras atenţia că Europa trebuie să facă faţă concurenţei Canadei, Australiei şi SUA.

CARTEA ALBASTRĂ. Luna viitoare, comisarul va propune introducerea unui nou permis de sejur numit "cartea albastră", după modelul cărţii verzi americane. Documentul ar permite posesorilor săi să se deplaseze in spaţiul european. După cinci ani consecutivi de şedere in ţara respectivă, muncitorii vor putea rămăne definitiv acolo.

×
Subiecte în articol: externe