x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un model, în vârstă de 14 ani, a murit. Aceasta era plătită cu 8 dolari pe oră

Un model, în vârstă de 14 ani, a murit. Aceasta era plătită cu 8 dolari pe oră

30 Oct 2017   •   14:30
Un model, în vârstă de 14 ani, a murit. Aceasta era plătită cu 8 dolari pe oră
Sursa foto: The Siberian Times

Vlada Dzyuba, în vârstă de 14 ani, a murit în China în circumstanţe care nu sunt încă pe deplin cunoscute, pe data de 27 octombrie. Vlada lucra ca model şi visa la podium. În prezent, părinţii săi nu-şi permit să-i aducă acasă corpul pentru a o îngropa, scrie Siberian Times.

Ca multe modele, Vlada, din Perm, Rusia, avea înfăţişarea necesară unei cariere internaţionale în modelling. Există suspiciuni că aceasta a avut un show de 13 ore înainte să intre în comă.

Mai multe agenţii de modelling din Rusia şi China, împreună cu managerul fetei, au organizat călătoria acesteia în China, pe baza unui contract pe trei luni. Fata a murit, însă, în China, în circumstanţe care nu sunt încă pe deplin cunoscute, dar nu există niciun dubiu în legătură cu faptul că moartea acesteia putea fi evitată.

Părinţii Vladei nu au suficienţi bani pentru a-i aduce corpul acasă, motiv pentru care aceasta va fi incinerată în China, urmând ca, ulterior, cenuşa acesteia să fie trimisă în Rusia, potrivit Mash.

Fata era plătită, în baza unui contract de trei luni din Beijing, cu suma de 3.000 de dolari, însă mare parte din această sumă se ducea pe mâncare, transport, taxe şi asigurări. Cu toate acestea, potrivit celor din anturajul acesteia, fata nu avea asigurarea medicală necesară, când condiţia ei medicală s-a înrăutăţit.

„Mami, sunt obosită, îmi doresc doar să dorm”, i-a spus Vlada mamei sale, la telefon.

”Cred că  în momentul acestei mărturisiri s-ar putea să fi fost debutul meningitei, după aceea i-a crescut și temperatura. Nu am mai dormit aproape deloc, am sunat-o tot timpul, implorând-o să meargă imediat la spital”, a mai declarat mama modelului.

Povestea ei tragică poate fi o lecţie pentru aceia care vor să lanseze adolescente în lumea modellingului, de cele mai multe ori prin crearea unor impresiei de faimă şi averi, idealuri atinse de foarte puţine.

În ultima călătorie a Vladei, aceasta a obţinut un profit de 500 de dolari pe mai mult de 60 de zile. Altfel spus, aceasta era plătită cu 8 dolari pe zi. Cu toate acestea, Vlada se gândea la viitoarea sa carieră de succes în modelling şi le cerea părinţilor să o lase să profite de orice oportunitate care îi ieşea în cale.

“Dzyuba a primit 16 locuri de muncă diferite în cele două luni”, a afirmat şeful executiv de la Agenţia de Management pentru Modelling ESEE, Zheng Yi, pentru The Global Times. “Avea pauze regulate în timpul muncii. Mare parte din treaba ei era terminată în opt ore. Volumul său de muncă era moderat comparativ cu cel al altor modele”, a mai spus acesta. Zheng a insistat asupra faptului că aceasta avea un contract “legal”. În mod surprinzător, “numărul de ore lucrate nu este menţionat în contract”, potrivit lui Zheng.

ESEE Model Management a semnat un contract pe trei luni cu agenţia din cadrul căreia făcea parte Dzyuba, Smirnoff Models din St. Petersburg, Rusia.

×