x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou secretar general în fruntea alianței auto Renault-Nissan-Mitsubishi

Un nou secretar general în fruntea alianței auto Renault-Nissan-Mitsubishi

04 Dec 2019   •   14:13
Un nou secretar general în fruntea alianței auto Renault-Nissan-Mitsubishi
Sursa foto: group.renault.com

Renault, Nissan şi Mitsubishi au anunţat că l-au promovat pe inginerul franco-libanez Hadi Zablit în funcţia de secretar general al alianţei auto pentru a accelera eficienţa operaţională.  Acesta va raporta Board-ului operaţional al alianţei şi directorilor generali.
Zablit, în vârstă de 49 de ani, director pentru dezvoltarea afacerilor în cadrul alianţei, va prelua luni postul nou creat şi se va concentra pe maximizarea contribuţiei dimensiunii alianţei la profiturile fiecărei companii.
În noua sa poziţie, Zablit va superviza proiectele speciale, care vor permite companiilor să lucreze mai eficient. Detaliile proiectelor vor fi anunţate în următoarele luni.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot în grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.


Într-o încercare de a restabili încrederea, atât Nissan, cât şi Renault au făcut schimbări importante în conducere. Nissan l-a înlocuit pe directorul său general. În octombrie, Consiliul de Administraţie al Renault a votat în favoarea demiterii directorului general Thierry Bolloré şi a desemnat-o pe Clotilde Delbos, care ocupa funcţia de director financiar, în postul de director general interimar. Ambele companii întorc încet pagina erei Ghosn, care a ţinut alianţa unită ani de zile.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

agerpres

×
Subiecte în articol: Renault Nissan mitsubishi