x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou șef în fruntea Reprezentanței Comisiei Europene la București

Un nou șef în fruntea Reprezentanței Comisiei Europene la București

02 Iun 2021   •   16:09
Un nou șef în fruntea Reprezentanței Comisiei Europene la București

Reprezentanța Comisiei Europene la București va fi condusă de la 1 iulie 2021 de Iulia Ramona Chiriac. Este diplomat de carieră din 2008 și a fost consulul general al României la Munchen din 2016.

”Prin prisma funcțiilor pe care le-a ocupat, a dobândit competențe solide de comunicare strategică și de reprezentare politică, precum și o cunoaștere aprofundată a contextului politic din România, ceea ce o face foarte potrivită pentru conducerea Reprezentanței Comisiei în țară”, arată comunicatul instituției.

A lucrat în administrația publică centrală și locală din România, având atribuții legate de pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene a fost responsabilă cu promovarea valorilor UE, furnizarea de informații privind oportunitățile de finanțare, diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminare, campanii de informare.

A absolvit Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Are două diplome de master, dintre care una în studii europene.

×
Subiecte în articol: iulia ramona chiriac