x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un parc în memoria româncei crucificate la Florenţa

Un parc în memoria româncei crucificate la Florenţa

23 Iun 2014   •   19:51
Un parc în memoria româncei crucificate la Florenţa

Zona din jurul podului autostrăzii A1 din Ugnano, unde acum o lună a fost ucisă tânăra de 26 de ani Andreea Cristina Zamfir, va deveni un spaţiu verde amenajat şi va purta numele tinerei românce, relatează gazetaromaneasca.com.

Anunţul a fost făcut de primarul din Florenţa, Dario Nardella, care a vizitat zona şi a depus un buchet cu trandafiri roşii şi flori albe la baza structurii de metal unde Riccardo Viti a legat-o, a "crucificat-o" pe româncă.

Noul primar, Dario Nardella şi Consiliul local promiseseră să înceapă de la periferii turul lor de întâlnire cu populaţia. Şi acest lucru s-a întâmplat. Începutul, simbolic, de la Ugnano, într-o zonă foarte degradată. Zona în care a fost ucisă femeia va deveni un spaţiu verde pentru copii şi familii şi va primi numele româncei.

Un buchet de flori a fost aşezat de noul primar pe bara pe care a fost găsită femeia care parcă era crucificată, legată cu bandă izolatoare. Primarul a şters apoi câteva inscripţii ofensatoare şi ameninţătoare de sub podul autostrăzii, printre care o cruce celtică.

La 5 mai, cadavrul Cristinei Zamfir a fost găsit în zona Ugnano de la periferia oraşului Florenţa. Femeia era dezbrăcată şi legată de o bară orizontală, “cu braţele deschise larg, ca şi cum ar fi fost crucificată”.

Andreea Cristina Zamfir avea 26 de ani şi era originară din Drobeta Turnu Severin, unde a lăsat doi copii mici în grija bunicii. Femeia a fost legată şi torturată, apoi a fost abandonată în agonie. A murit din cauza unei hemoragii interne care a fost provocată de actele de tortură la care a fost supusă. Poliţia l-a arestat, în legătură cu această crimă, pe Riccardo Viti, un instalator italian de 55 de ani, care a mărturisit fapta. Viti, maniac sexual, obişnuia să tortureze prostituatele cu cozi de mătură. El numea aceste torturi sadice “jocuri erotice”.


×
Subiecte în articol: andreea cristina zamfir