x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un patinoar din Japonia stârnește indignarea și dezgustul publicului

Un patinoar din Japonia stârnește indignarea și dezgustul publicului

29 Noi 2016   •   20:15
Un patinoar din Japonia stârnește indignarea și dezgustul publicului

Un parc de atracţii japonez, care propunea alunecarea pe o pistă îngheţată admirând sub picioare siluetele a 5.000 de peşti congelaţi, a închis patinoarul din cauza valului de critici, relatează AFP. 

Firma care gestionează parcul Space World, situat în Kitakyushu (sud-vest), a inaugurat acest patinoar neobişnuit la 12 noiembrie, însă acest concept a fost imediat considerat macabru şi imoral. 

"Mai multe voci s-au ridicat pentru a denunţa utilizarea acestor creaturi drept un joc, sau ca risipă de hrană", a declarat luni AFP un purtător de cuvânt al firmei, Koji Shibata. 

Am vrut ca cei care vin să patineze să experimenteze senzaţia de a aluneca pe o mare îngheţată, dar după ce am primit atâtea critici, am decis să-i punem capăt, a declarat responsabilul parcului Toshimi Takeda. Anterior, el îşi exprimase la televiziune regretele sale profunde, faţă de amploarea luată de acest caz. 

Gheaţa urmează să fie topită, o operaţiune care ar putea dura o săptămână, şi va fi organizată o ceremonie de omagiu adus peştilor, în prezenţa unui preot şintoist. Am planificat acest lucru, înainte de scandal, a asigurat responsabilul parcului.

Sursa: AGERPRES

×