x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un pescar nipon s-a apărat de atacul unui urs cu tehnici de karate

Un pescar nipon s-a apărat de atacul unui urs cu tehnici de karate

04 Sep 2016   •   22:35
Un pescar nipon s-a apărat de atacul unui urs cu tehnici de karate

Un japonez care s-a trezit faţă în faţă cu un urs negru asiatic a reuşit să scape de atacul animalului furios cu ajutorul cunoştinţelor sale de karate, relatează AFP.

Bărbatul în vârstă de 63 de ani care pescuia liniştit într-un râu de munte a fost atacat prin surprindere de un urs masiv. "Ursul era atât de puternic încât m-a trântit la pământ", a povestit el vineri postului de televiziune Tokyo Broadcasting System, spunând că animalul l-a muşcat de picior.

În loc să intre în panică, bărbatul s-a plasat în poziţie de luptă cu pumnul drept înainte şi a aplicat mai multe lovituri ţintite ursului în zona ochilor. Animalul a fugit în pădure.

"Mi-am spus, ori mă omoară, ori îl omor eu pe el", a povestit pescarul şi televiziunii publice NHK.

Curajosul pescar a reuşit să se întoarcă la maşină şi să ajungă până la spitalul Gunma, nord-vest de Tokyo, în pofida rănilor din zona capului şi a braţelor. "A venit singur pe picioare la spital, fără să uite să ia cu el şi ceea ce pescuise", a declarat AFP un poliţist local.

Ştirea a făcut înconjurul mass-media nipone. "Un om a reuşit să se bată cu un urs cu mâinile goale", titra vineri tabloidul Nikkan Sports, conform AFP.

AGERPRES

×