x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un presupus lider mercenar rus a participat la o recepţie la Kremlin

Un presupus lider mercenar rus a participat la o recepţie la Kremlin

15 Dec 2016   •   17:41
Un presupus lider mercenar rus a participat la o recepţie la Kremlin

Un bărbat identificat ca fiind un lider mercenar rus în Ucraina şi Siria de către un site cu autoritate din Rusia a participat la o recepţie la Kremlin la începutul acestei luni, a declarat joi purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, ridicând semne de întrebare privind legăturile acestui bărbat cu autorităţile ruse. 
    
Mercenari care au luptat în Ucraina au declarat pentru Reuters că bărbatul, cunoscut sub numele de război 'Vagner', a condus o unitate de mercenari ruşi în Ucraina şi Siria. 
    
Fontanka, un site cu autoritate în limba rusă, a publicat ceea ce afirmă a fi singura fotografie cunoscută a lui 'Vagner'. Potrivit site-ului, numele acestui bărbat este Dmitri Utkin. Reuters nu a putut verifica fotografia sau numele. 
    
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a declarat reporterilor, într-o conferinţă prin telefon joi, că Utkin a participat la o recepţie la Kremlin pe 9 decembrie, organizată pentru ruşii care au primit decoraţii de stat. 
    
Peskov a spus că nu ştie nimic despre mercenari şi nici sub care alt nume ar putea fi cunoscut Utkin. 
    
"Dmitri Utkin a fost într-adevăr acolo", a declarat Peskov. 
    
Utkin a fost invitat în calitate de Cavaler al Ordinului Curajului, o distincţie ce recunoaşte acte de vitejie, a spus Peskov. 
    
Autorităţile ruse au negat că folosesc mercenari şi, în conformitate cu legea rusă, este ilegal să lucrezi cu un contractor militar privat într-o altă ţară. AGERPRES

×