x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un primar italian a intrat în greva foamei din cauza super permisului verde

Un primar italian a intrat în greva foamei din cauza super permisului verde

18 Ian 2022   •   22:00
Un primar italian a intrat în greva foamei din cauza super permisului verde

Primarul oraşului italian Messina si-a amplasat un cort în portul oraşului și anunță că începe greva foamei.Edilul e supărat că în oraș pot ajunge sau de acolo pot pleca doar persoanele vaccinate sau vindecate de COVID.

Cateno De Luca spune că este pregătit să blocheze simbolic Strâmtoarea Messina și să înceapă greva foamei.

Primarul Cateno De Luca stă de duminică dimineața într-un cort amplasat în portul din Messina, în semn de protest față de regula care impune super permisul verde pentru traversarea Strâmtorii.

„În această dimineață mă simt obosit. Există o vârstă pentru orice, fizic simt efectele...", a declarat primarul într-o transmisiune live pe Facebook, precizând că este pregătit, totuși, să ridice nivelul protestului în lipsa unor răspunsuri din partea Romei.

„Vor sosi delegați din toate orașele Siciliei, pentru că problema nu este doar a Messinei, ci afectează pe toată lumea. Vom bloca orașul. Sper să nu ajungem la acest scurtcircuit", a adăugat De Luca.

Acesta vorbește despre „o decizie luată din pix” care nu mai dă dreptul cetățenilor să se întoarcă la casele lor, pentru că nu pot lua avionul sau feribotul fără super permisul verde, scrie Mediafax

Italia a înăsprit regulile pentru nevaccinați prin introducerea super permisului verde doar pentru persoanele vaccinate sau vindecate. Permisul este valabil și pe mijloacele de transport.

 

×