x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un al doilea român a fost condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri de mare risc

Un al doilea român a fost condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri de mare risc

de Antena 3    |    05 Sep 2016   •   11:08
Un al doilea român a fost condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri de mare risc
Sursa foto: pixabay.com

Un al doilea român a fost condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri de mare risc, anunță ziarulring.roEste vorba de Ştefan Coroi, din Timişoara, condamnat recent la pedeapsa capitală de o instanţă din Malaezia.

Ştefan Coroi a fost mutat de curand în aceeaşi închisoare unde se află şi Ionuţ Gologan, primul dintre românii condamnaţi la moarte.

Aşadar, avem doi români in “închisoarea morţii”, cu pedepse capitale, diferenţa fiind aceea că Ionuţ Gologan este condamnat definitiv şi irevocabil, el fiind acum la mâna sultanului care poate să-l graţieze sau nu, în timp ce Ştefan Coroi ar mai avea două şanse să i se schimbe pedeapsa: în apel şi în recurs. Şi el poate beneficia sau nu de clemenţa sultanului.

În Malaysia se află în total patru români arestaţi pentru trafic de droguri. Pentru aceştia, salvarea ar putea consta în posibilitatea schimbării legislaţiei în Malaysia, în paralel cu demersurile pentru perfectarea unor tratate bilaterale între autorităţile malaysiene şi autorităţile române, reprezentate de Ministerul de Externe şi Ministerul Justiţiei, preşedintele Iohannis şi premierul Dacian Cioloş.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: trafic de droguri malaysia