x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un român a lipsit de la procesul său în Germania. Judecătorul: “Mai aşteptăm 20 de minute”. Avocatul: ”I-am trimis email”!

Un român a lipsit de la procesul său în Germania. Judecătorul: “Mai aşteptăm 20 de minute”. Avocatul: ”I-am trimis email”!

de Istvan Deak    |    23 Mai 2013   •   16:04
Un român a lipsit de la procesul său în Germania. Judecătorul: “Mai aşteptăm 20 de minute”. Avocatul: ”I-am trimis email”!

În cursul zilei de miercuri s-au petrecut scene comice pentru opinia publică germană în sala de judecată 181 a Tribunalului Heching (în apropriere de Stuttgart), relatează Schwarzwalder Bote.

Judecătorul, procurorul şi avocatul aşteptau de zor. Inculpatul întârzia să apară. Judecătorul începuse să îşi piardă răbdarea şi l-a luat la rost pe avocat dacă aşteptarea are vreun sens. “Inculpatul este din România, dar nu ştiu exact unde este acum. I-am trimis un email, dar nu mi-a răspuns”, a răspuns avocatul. Românul este acuzat că a dat o serie de spargeri, începând cu anul 2004. Acuzaţia vine chiar de la un concetăţean încarcerat deja într-un centru de detenţie din Germania.

În urmărire internaţională

Pentru a i se stabili gradul de vinovăţie, el ar fi trebuit să se prezinte la proces, însă acest lucru nu s-a întâmplat în cursul zilei de ieri. În 2012, el a fost reţinut după un control de rutină al unei patrule de poliţie, care a constatat că pe numele său există un ordin de arest. Avocatul său a reuşit să convingă instanţa că românul ar trebui lăsat să se apere în stare de libertate. De atunci, bărbatul nu a mai dat nici un semn. În cazul unei condamnări, bărbatul riscă ani grei de închisoare. “La apariţia în sală a judecătorului Ernst Wuhrl şi a celor trei consilieri, procurorul, avocatul şi traducătorul s-au ridicat în picioare. Cine a lipsit? Chiar inculpatul”, scrie sursa citată.

Şedinţă încheiată, român lipsă


“Acum mai aşteptam 20 de minute, poate doar întârzie”, a exclamat judecătorul, care, după o jumătate de oră, a încheiat şedinţa de judecată, iar românul a fost dat din nou în urmărire internaţională. “Lucrurile ar putea merge repede. Dacă el va fi capturat de poliţia română, atunci într-o săptămână ar putea fi deja extrădat în Germania”, s-a declarat optimist avocatul românului. “Cert este că, dacă românul nu va fi găsit până în 2016, faptele sale vor fi prescrise”, concluzionează jurnaliştii germani.




×