x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un român din Spania a lovit grav cu mașina un biciclist. Șoferul era beat și a luat decizii șocante

Un român din Spania a lovit grav cu mașina un biciclist. Șoferul era beat și a luat decizii șocante

24 Sep 2021   •   11:04
Un român din Spania a lovit grav cu mașina un biciclist. Șoferul era beat și a luat decizii șocante

Un român a dat cu mașina peste un biciclist în comuna Albatarrec din Spania, în noaptea de miercuri spre joi, după care a fugit. Acesta era beat și a ascuns autoturismul. Victima este un bărbat de 28 de ani din Solsona. El a fost transportat în stare critică la Spitalul Arnau de Vilanova din Lerida, scrie stiridiaspora.ro. 

Agenții de la Secția Regională de Circulație Rutieră din Ponent au demarat o anchetă pentru a identifica vehiculul care a provocat accidentul. Cu ajutorul martorilor și a investigațiilor, polițiștii au făcut o listă de autovehicule care corespundeau cu datele colectate. Au început apoi percheziții în mai multe locuințe pentru a găsi autoturismul implicat în accident. 

O patrulă de siguranță publică a găsit mașina ascunsă sub niște crengi în cartierul Canals de Lerida, în apropierea locuinței șoferului. Autovehiculul era lovit în partea dreaptă.

În momentul când românul a fost arestat, acesta se mai afla încă sub influența băuturilor alcoolice. În urma analizelor cu etilotest s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,43 mg/l din aerul expirat. Mai mult, s-a constatat că avea și permsul suspendat și trebuia să urmeze un curs de reeducare rutieră, obligație pe care nu și-a îndeplinit-o. 

Șoferul este cetățean  român, are 35  de ani și locuiește în Lerida. El este acuzat acum de neglijență gravă, conducere sub influența băuturilor alcoolice, omisiune a obligației de a acorda asistență și părăsirea locului accidentului. 

×
Subiecte în articol: Spania roman accident