x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un sindicat din Grecia îşi bate joc de ministrul de Finanţe. I-a făcut donaţie de alimente pentru mamă şi pentru soacră!

Un sindicat din Grecia îşi bate joc de ministrul de Finanţe. I-a făcut donaţie de alimente pentru mamă şi pentru soacră!

de Istvan Deak    |    17 Oct 2013   •   19:41
Un sindicat din Grecia îşi bate joc de ministrul de Finanţe. I-a făcut donaţie de alimente pentru mamă şi pentru soacră!

Declaraţiile ministrului grec al Finanţelor, Yannis Stournaras, privind dificultăţile economice prin care trec mama şi socrii săi au determinat un sindicat să lase în faţa biroului său din Atena mai multe kilograme de alimente.
“Există persoane în familia mea care trăiesc cu foarte puţini bani: mama mea, socrul şi soacra mea. Ştiu foarte bine ce înseamnă să trăieşti cu 500 de euro pe lună”, a afirmat Stournaras pentru postul de televiziune privat Star.

Acţiune sindicală inedită
Ca răspuns la afirmaţiile ministrului, membri ai sindicatului POE-OTA au organizat o acţiune inedită, depunând în faţa Ministerului de Finanţe coşuri plin cu produse alimentare: paste, legume, mezeluri. Evident, pentru “biata mama şi biata soacra ministrului”, aşa cum scria pe afişele postate.
În cadrul acţiunii de protest, sindicatul a fost însoţit de o delegaţie de femei de serviciu concediate recent de la Ministerul de Finanţe.
Rata şomajului este de peste 27% în Grecia, o ţară aflată în recesiune de şase ani şi care mizează pe reluarea creşterii în 2014.

Apel la grevă de 24 de ore, la 6 noiembrie
Un alt sindicat din sectorul public, Adedy, a lansat un apel, joi, la declanşarea unei greve de 24 de ore la 6 noiembrie, pentru a înlătura politicile de austeritate, raliindu-se mişcării anunţate anterior de centrala sindicală GSEE. Este vorba despre a doua grevă generală din Grecia în ultimele patru luni, aminteste France Presse.
“Comisia executivă a Adedy a decis mobilizarea pentru 24 de ore la 6 noiembrie, pentru a lupta împotriva noilor concedieri din sectorul public, pe care Guvernul le-a acceptat la solicitarea creditorilor internaţionali”, se arată într-un comunicat al sindicatului.

Noi concedieri
Confruntaţi cu un plan de restructurare în sectorul public, care prevede 25.000 de delocări şi 4.000 de concedieri până la finele lui 2013, funcţionarii au organizat deja mai multe greve în septembrie.
Troica creditorilor solicită Greciei noi economii, reprezentând circa 2 miliarde de euro pentru 2014, pentru a acoperi deficitele bugetare. Miercuri, GSEE a făcut apel la organizarea unei greve de 24 de ore contra “coşmarului şomajului şi tulburării pieţei muncii”, dar şi contra ante-proiectului de buget pentru 2014, care “distruge drepturile sociale”. Sindicatul Pame, afiliat Partidului Comunist, a făcut apel la organizarea unei greve în aceeaşi zi.

×
Subiecte în articol: criza grecia