x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un soldat american şi-a torturat fetiţa ca-n armată pentru că nu ştia alfabetul!

Un soldat american şi-a torturat fetiţa ca-n armată pentru că nu ştia alfabetul!

09 Feb 2010   •   00:00

Joshua Tabor, un soldat american în vârstă de 27 de ani, este acuzat că i-a aplicat fiicei sale de patru ani o metodă de interogatoriu rezervată suspecţilor de terorism pentru că aceasta nu reuşea să recite alfabetul.



Potrivit poliţiei din Washington, soldatul se afla sub influenţa alcoolului. Într-un acces de furie, tânărul împreună cu prietena sa au dus-o pe fetiţă la chiuveta din bucătărie şi au băgat-o de mai multe ori cu capul în apă, simulând astfel înecul.

"Ca şi când acest lucru nu ar fi fost de ajuns, fetiţei îi este frică de apă", a declarat comandantul poliţiei din oraşul Yelm.

Metoda folosită este considerată a fi una de tortură şi a fost folosită în timpul administraţiei preşedintelui George W. Bush în cadrul interogării persoanelor suspectate de terorisml, relatează AFP, citată de antena3.ro.

După incident, soldatul american a ieşit din casă şi şi-a ameninţat vecinii că le va sparge geamurile. Aceştia au chemat poliţia, fetiţa fiind găsită terorizată şi plină de hematoame. După ce a fost arestat, bărbatul a declarat că, în opinia sa, "simularea înecului" este o "pedeapsă întru totul potrivită". (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe