x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un spital din China a început să fie demolat cu pacienţi şi medici aflaţi în interior

Un spital din China a început să fie demolat cu pacienţi şi medici aflaţi în interior

07 Ian 2016   •   15:05
Un spital din China a început să fie demolat cu pacienţi şi medici aflaţi în interior
Sursa foto: Foto: shanghaidaily.com

Un spital din China a început să fie demolat când în interiorul său se aflau încă pacienţi şi medici, care şi-au salvat viaţa în ultimul moment, relatează joi ediţia digitală a Ziarului Poporului citată de EFE.

Incidentul a avut loc în oraşul Zhengzhou, capitala provinciei centrale chineze Henan, unde excavatoarele au început să demoleze spitalul afiliat universităţii locale. Ziarul chinez a prezentat imaginile a două cabinete cu pereţii distruşi şi cu medici arătând dărâmăturile.

Potrivit informaţiilor, demolarea care a început prin surprindere a distrus secţia de radiologie şi echipament medical în valoare de 4 milioane de yuani (circa 607.000 de dolari).

Pe de altă parte, mai mulţi angajaţi ai centrului medical au fost răniţi când încercau să-i oprească pe manipulanţii excavatoarelor, în timp ce corpurile neînsufleţite a şase decedaţi aflaţi la morga spitalului au fost blocate sub dărâmături.

Ziarul nu a detaliat motivele demolării, deşi astfel de acţiuni ilegale sunt frecvente în China ca urmare a conflictelor pentru proprietate şi în care guvernele locale închid ochii în faţa abuzurilor constructorilor.

În astfel de conflicte, constructorii distrug fără milă locuinţe şi clădiri chiar dacă locatarii refuză să plece (pe motiv că nu primesc despăgubirile cerute sau pur şi simplu pentru că nu vor să-şi părăsească locuinţele).

×