x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tânăr afgan a fost descoperit mort, din cauza frigului, la frontiera bulgaro-sârbă

Un tânăr afgan a fost descoperit mort, din cauza frigului, la frontiera bulgaro-sârbă

22 Noi 2016   •   23:06
Un tânăr afgan a fost descoperit mort, din cauza frigului, la frontiera bulgaro-sârbă

Un tânăr afgan care spera să ajungă în vestul Europei a fost descoperit mort din cauza frigului şi a foamei la graniţa dintre Bulgaria şi Serbia, a anunţat marţi Ministerul de Interne bulgar, relatează AFP.

Cadavrul tânărului de 18 ani a fost găsit luni într-o hală industrială abandonată în apropiere de satul Kosovo, în nord-vestul ţării. Autopsia a stabilit că acesta a murit îngheţat şi era în stare de subnutriţie.

Aceasta este cel de-al zecelea caz de deces anunţat anul acesta de Bulgaria în rândul migranţilor care încearcă să intre ilegal în ţară venind din Turcia sau să părăsească ţara prin Serbia sau România pentru a ajunge în vestul Europei.

Un afgan a fost ucis anul trecut de un poliţist bulgar în timp ce încerca să intre în ţară din Turcia.

Serbia şi-a închis frontiera în vara acestuia an ceea ce a condus la o supraaglomerare a centrelor pentru migranţi din Bulgaria. Peste 10.000 de migranţi, jumătate dintre ei afgani, sunt blocaţi în Bulgaria.

Pe 15 noiembrie, un număr record de 125 de migranţi au fost arestaţi la Bregovo, în nord-estul Bulgariei, în timp ce încercau să intre ilegal în Serbia.

Sursa: AGERPRES

×