x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident cu un container supraincalzit pe aeroportul din Budapesta

Incident cu un container supraincalzit pe aeroportul din Budapesta

16 Aug 2018   •   07:13
Incident cu un container supraincalzit pe aeroportul din Budapesta

Un terminal al aeroportului din Budapesta a fost închis miercuri seară pentru o scurtă perioadă de timp din cauza unui container supraîncălzit în care se afla un izotop, a declarat un purtător de cuvânt al Autorităţii ungare de management al dezastrelor.

 

"Materialul nociv pentru sănătate nu a ajuns în mediu", a asigurat Marton Hajdu, adăugând că terminalul 2B a fost închis pentru a facilita o investigaţie rapidă. "Pasagerii sunt în perfecta siguranţă", a precizat el. Au fost afectate opt zboruri care urmau să plece şi opt care urmau să sosească, a declarat, la randul sau, purtătorul de cuvânt al aeroportului, Laszlo Kurucz. 

Oficialii nu au precizat ce zbor a fost afectat sau despre ce izotop este vorba. Potrivit agentiei MTI, materialul din container era iridiu, comandat de o companie ungară din oraşul rus Dimitrovgrad, iar in capitala ungara a a ajuns la Budapesta cu o cursa venita în cursul serii de la Istanbul. 

Gabor Kaszas, un oficial al companiei, a afirmat că o creştere a temperaturii este normală când astfel de materiale sunt transportate. Izotop Intezet este o firma axată pe cercetare, dezvoltare şi producţia de radioizotopi utilizaţi în sănătate, cercetare şi industrie. 

Nici aeroportul, nici autoritatea de management nu au confirmat că zborul afectat a fost operat de Turkish Airlines. Datele de pe site-ul aeroportului arată că zborul TK1037 de la Istanbul a aterizat la Budapesta la ora locală 19.07, cu puţin timp înainte ca terminalul să fie închis. AGERPRES

×