x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tribunal londonez aprobă extrădarea în SUA a unui britanic suspectat de piratarea informatică a FBI

Un tribunal londonez aprobă extrădarea în SUA a unui britanic suspectat de piratarea informatică a FBI

16 Sep 2016   •   18:15
Un tribunal londonez aprobă extrădarea în SUA a unui britanic suspectat de piratarea informatică a FBI

Un tribunal din Londra a aprobat vineri extrădarea unui cetăţean britanic în Statele Unite pentru a fi judecat pentru piratarea de computere din reţeaua informatică a unor instituţii publice, printre care Biroul Federal de Investigaţii, în pofida avertismentelor că el s-ar putea sinucide dacă va fi trimis într-o închisoare americană, transmite Reuters. 

Lauri Love (32 de ani), care suferă de sindromul Asperger (tulburare comportamentală ce aparţine de autism), riscă pedeapsa cu închisoare pe viaţă în SUA dacă va fi găsit vinovat pentru implicare într-o serie de atacuri informatice comise în 2012 şi 2013, ţintele vizate fiind computere ale unor instituţii precum FBI, Pentagonul, Agenţia pentru apărare antirachetă şi Rezerva Federală. 

Autorităţile americane susţin că Love a avut legături cu gruparea internaţională de hackeri Anonymous. 

Decizia judecătorilor britanici trebuie să fie ratificată de ministrul de interne britanic. Este de aşteptat însă ca avocaţii lui Lauri Love să conteste hotărârea. Aceştia au subliniat că Love trebuie să fie judecat în Marea Britanie. 

În 2012, au fost introduse noi reguli privind extrădarea, după ce extrădarea în SUA a hackerului scoţian Gary McKinnon fusese blocată de ministrul de interne britanic de la acea vreme, Theresa May, în prezent prim-ministru. 

McKinnon, care de asemenea are sindromul Asperger, a afirmat că a penetrat reţeaua informatică a instituţiilor publice din SUA în timp ce desfăşura o 'cruciadă morală' pentru a găsi documente clasificate despre OZN-uri. Theresa May afirma atunci că el este grav bolnav şi că extrădarea sa ar fi încălcat drepturile omului. AGERPRES

×