x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tsunami de 120 de centimetri atinge coasta de nord a Japoniei

Un tsunami de 120 de centimetri atinge coasta de nord a Japoniei

28 Feb 2010   •   00:00
Un tsunami de 120 de centimetri atinge coasta de nord a Japoniei
Sursa foto: NOEL CELIS/AFP

Un nou val seismic de 120 de centimetri a atins duminică, la ora 06.49 GMT (08.49 ora României) portul Kuji, din prefectura Iwate, în nordul Japoniei, la 40 de minute după cel de 90 de centimetri, a anunţat Agenţia meteorologică japoneză. Agenţia nu a anunţat victime sau pagube materiale pentru moment.

Acesta este cea mai mare val înregistrat duminică în Japonia, după cutremurul puternic produs sâmbătă în largul coastelor chiliene, informează AFP, citată de Mediafax.

Un prim tsunami a atins coasta Japoniei la ora 04.47 GMT (06.47 ora României) la Nemuro, în extremul nordic al Japoniei având o înălţime de 30 de centimetri. El a fost urmat de mai multe alte valuri variind între zece şi 50 de centimetri.

Dar autorităţile au avertizat că valuri mult mai puternice, care ar putea depăşi trei metri, riscă să se producă în următoarele ore pe coastele prefecturilor Aomori, Iwate şi Miyagi (nord).

Agenţia a lansat duminică, pentru prima dată în ultimii 15 ani, o alertă "roşie" de tsunami pentru toată coasta japoneză a Pacificului, acesta fiind nivelul cel mai ridicat declanşat în aşteptarea unor valuri de cel puţin trei metri.


×
Subiecte în articol: externe