x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un turist american aflat în căutare de comori în galeriile subterane ale Ierusalimului a fost arestat

Un turist american aflat în căutare de comori în galeriile subterane ale Ierusalimului a fost arestat

16 Mar 2016   •   14:22
Un turist american aflat în căutare de comori în galeriile subterane ale Ierusalimului a fost arestat

Un turist american a fost arestat după ce a fost prins în timpul nopţii într-un sit arheologic subteran din oraşul vechi din Ierusalim, aparent în căutarea comorilor ascunse acolo, aşa cum indică mai multe legende, a informat poliţia citată de AFP.

Turistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, şi-a petrecut noaptea de joi spre vineri în grota lui Sedechia, cunoscută şi sub numele de cariera lui Solomon, constând dintr-o serie de galerii, parţial create de mâna omului, care acoperă aproximativ 20.000 de metri pătraţi, sub cartierul musulman din oraşul vechi, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Potrivit ziarului Haaretz, turistul american ar fi un tânăr de 19 de ani, care s-a ascuns la momentul închiderii sitului joi seara. În rucsacul său au fost descoperite doar câteva roci calcaroase lipsite de valoare, a indicat poliţia.

S-ar putea, nota aceeaşi publicaţie, ca tânărul să fi fost atins de "sindromul Ierusalimului", un fenomen care îi afectează pe unii turişti care se cred reîncarnarea unor figuri biblice, hipnotizaţi de locurile sfinte şi copleşiţi de emoţie în timpul vizitei lor în Cetatea Sfântă.

Peştera Sedechia este o rămăşiţă a ceea ce a fost timp de secole cea mai mare carieră din Ierusalim, a cărei exploatare datează cel puţin din perioada celui de-al doilea Templu, între secolul al VI-lea î.Hr. şi primul secol după Hristos.

Mai multe legende circulă pe seama acestui loc. Potrivit tradiţiei iudaice, regele Sedechia a încercat să scape prin peşteră în timpul distrugerii Primului Templu (586 î.Hr.). De asemenea, locul a fost folosit de Francmasonerie pentru oficierea unor ceremonii. AGERPRES

×