x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria: Examenele de absolvire încep săptămâna viitoare. Terasele se deschid în afara Budapestei

Ungaria: Examenele de absolvire încep săptămâna viitoare. Terasele se deschid în afara Budapestei

30 Apr 2020   •   13:17
Ungaria: Examenele de absolvire încep săptămâna viitoare. Terasele se deschid în afara Budapestei

Examenele de absolvire scrise vor fi susţinute la nivel naţional, începând de luni, pentru zeci de mii de elevi de gimnaziu, cu respectarea măsurilor de siguranţă,  a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite Reuters.
"Cu maximum 10 elevi într-o sală, păstrând o distanţă sigură, cu cel mai mic risc posibil, examenele pot fi susţinute, aşa cum este în interesul tuturor ca studenţii să-şi poată continua studiile la universităţi", a mai spus Gulyas.

Prim-ministrul Viktor Orban a anunţat a că unele restricţii impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus vor fi ridicate începând de săptămâna viitoare în afara Budapestei. Magazinele şi terasele vor putea să se redeschidă fără limite de program.

Şcolile din Ungaria rămân închise până la sfârşitul lunii mai.  Evenimentele cu peste 500 participanţi nu vor putea avea loc până pe 15 august.

Restricţiile existente vor continua însă în capitală.

Gulyas a afirmat că aproximativ 70% dintre persoanele infectate se află în Budapesta.

×
Subiecte în articol: şcoli examene Ungaria examene absolvire