x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria se pregătește să ridice restricțiile: Impactul economic și sufocarea vieții sociale nu sunt sustenabile

Ungaria se pregătește să ridice restricțiile: Impactul economic și sufocarea vieții sociale nu sunt sustenabile

28 Apr 2020   •   14:02
Ungaria se pregătește să ridice restricțiile: Impactul economic și sufocarea vieții sociale nu sunt sustenabile
Sursa foto: wikipedia

Pandemia de coronavirus poate fi controlată prin măsuri secvenţiale, astfel încât se pot relua viaţa obişnuită şi activităţile economice, a declarat ministrul ungar al tehnologiei şi inovaţiei, Laszlo Palkovics, într-un interviu pentru cotidianului Magyar Hirlap, citat de MTI.

Guvernul de la Budapesta se bazează pe modele matematice şi epidemiologice care iau în calcul trei criterii: nivelul de răspândire a virusului şi numărul de pacienţi care necesită tratament în spital; situaţia economiei; calitatea vieţii sociale.

Ministrul ungar precizeazî că impactul economic al restricțiilor şi sufocarea vieţii sociale nu sunt sustenabile,  astfel încât săptămâna viitoare va începe renunțarea progresivă la restricții, pe baza unui program strict, astfel ca viaţa şi economia să poată fi relansate.

Este de aşteptat o creştere a numărului de persoane infectate pe măsura intensificării contactelor. 
"Dispunem de instrumentele de control, reglementare şi intervenţie şi putem măsura transmiterea virusului. Nu este uşor să menţinem epidemia la un nivel similar cu cel pe care l-am atins cu închiderea totală, dar acum trebuie să reglăm fin restricţiile, astfel încât economiei şi oamenilor să nu le fie rău, ţinând totodată virusul la distanţă", a spus demnitarul.

Palkovics a asigurat că guvernul ungar analizează continuu starea economiei şi se consultă cu actorii economici, menţionând că în unele sectoare, cum este turismul, activitatea s-a oprit şi ar fi corect să se vorbească de o relansare completă.

Situaţia producţiei industriale şi a agriculturii este mai puţin grea, producătorii de maşini şi furnizorii redemarează şi, în multe situații, activitatea nu a încetat. "Cred că producţia industrială îşi va reveni mai repede decât cred mulţi", a apreciat ministrul.

×
Subiecte în articol: Ungaria ridicare restrictii