x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unii britanici nu ştiu că ţara lor este membră UE!

Unii britanici nu ştiu că ţara lor este membră UE!

30 Oct 2013   •   17:44
Unii britanici nu ştiu că ţara lor este membră UE!

Întrebarea propusă pentru referendumul despre apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană ar putea fi schimbată deoarece unii alegători nu ştiu că ţara lor este membră a Uniunii, relatează The Daily Telegraph. Comisia Electorală (organism independent, stabilit de Parlament) şi-a exprimat îndoielile cu privire la întrebarea pentru referendum, în prezent aflată în discuţie în Parlament, explicând că aceasta riscă să creeze o "neînţelegere" în rândul alegătorilor.

Premierul David Cameron, aminteşte publicaţia britanică, a promis să renegocieze relaţia Marii Britanii cu UE, apoi supune aparteneţa acesteia la un referendum după următoarele alegeri.

Deputatul conservator fără funcţii guvernamentale, James Wharton, iniţiatorul proiectului de lege care prevede un calendar al votului, s-a declarat reticent în faţa unor eventuale modificări la proiectul său.

Deoarece proiectul de lege în cauză este propus de un simplu membru al Parlamentului, aceasta beneficiază de un timp foarte redus de dezbatere în Parlament, explică The Daily Telegraph. Or, dezbaterea amendamentelor la întrebare poate face ca timpul de care beneficiază propunerea în Camera Comunelor să expire, şi astfel propunerea să nu devină lege.

Proiectul de lege propune ca întrebare pentru referendum: “Credeţi că Regatul Unit ar trebui să fie membru al Uniunii Europene?”. Întrebarea a fost analizată de Comisia Electorală, însă aceasta a declarat că “unii oameni nu ştiu dacă Marea Britanie este în prezent membru al UE, iar acest lucru prezintă un risc de neînţelegere”.

Preşedintele acesteia, Jenny Watson, a declarat parlamentarilor că ar trebui să ia în considerare schimbarea formei întrebării.


×
Subiecte în articol: Marea Britanie uniunea europeana