x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniţi Salvăm...RECHINII!

Uniţi Salvăm...RECHINII!

01 Feb 2014   •   08:35
 Uniţi Salvăm...RECHINII!

Peste 6.000 de persoane s-au reunit azi pe plaja oraşului australian Perth, pentru a participa la mitingul de protest împotriva deciziei autorităţilor Australiei de Vest de a ucide, în zona litoralului, rechinii mari.

Această decizie a fost luată de autorităţi după o serie de atacuri ale rechinilor asupra oamenilor. Unul dintre aceste atacuri, în noiembrie anul trecut, a dus la decesul unui surfer pe plaja din apropierea oraşului Gracetown. Imediat după acel caz, autorităţile Australiei de Vest şi-au făcută publică intenţia de a contracta pescadoare, care să aibă sarcina de a prinde şi ucide rechinii mai mari de 3 metri, observaţi în zonele speciale de securitate de pe coasta de sud-vest a Australiei.

Însă, săptămâna aceasta a devenit cunoscut că în plasele amplasate de pescari nimeresc şi mor inclusiv rechini foarte mici. Acest lucru a stârnit indignarea activiştilor din organizaţii pentru protecţia mediului înconjurător, care consideră că masacrarea rechinilor are efecte negative considerabile asupra ecologiei regiunii, informează ITAR-TASS.

Mare rezonanţă a avut în Australia declaraţia miliardarului britanic Richard Branson, care a atenţionat că lupta acerbă împotriva rechinilor se răsfrânge negativ asupra reputaţiei internaţionale a Australiei de Vest şi poate avea consecinţe extrem de neplăcute asupra industriei turistice din acest stat. 

Cu toate acestea, premierul statului, Colin Barnett, rămâne deocamdată ferm: 'Am luat decizia (de a omorî rechinii) şi vom reveni asupra ei abia peste un an', a declarat oficialul australian.

×