x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Europeană ar putea acorda sprijin militar suplimentar Republicii Moldova

Uniunea Europeană ar putea acorda sprijin militar suplimentar Republicii Moldova

04 Mai 2022   •   12:33
Uniunea Europeană ar putea acorda sprijin militar suplimentar Republicii Moldova

UE ia în considerare acordarea unui sprijin militar suplimentar Republicii Moldova, a declarat președintele Consiliului UE, Charles Michel, aflat în vizită la Chișinău.

"UE este pe deplin solidară cu Republica Moldova. Este de datoria noastră europeană să ajutăm şi să susţinem ţara dumneavoastră şi să ne creştem sprijinul pentru stabilitatea dumneavoastră, pentru securitatea şi integritatea teritorială a republicii", a declarat oficialul european.

Blocul comunitar analizează modul în care poate oferi mai mult sprijin militar Republicii Moldova, inclusiv pentru consolidarea efectivelor țării, a declarat Michel într-o conferință de presă comună cu președintele moldovean Maia Sandu, potrivit Reuters.

El a adăugat că acest lucru ar veni în plus față de ajutorul în domeniul logisticii și al apărării cibernetice pe care UE l-a convenit deja. Acesta a refuzat să ofere detalii, dar a declarat că este extrem de important să se evite orice escaladare.

Vizita lui Charles Michel în Republica Moldova survine după atacurile din Transnistria, regiune separatistă prorusă din estul țării. 

Republica Moldova a semnat cererea de aderare la UE pe 3 martie 2022. A primit un ajutor de circa 13 milioane de euro din partea blocului comunitar. 

 

×
Subiecte în articol: ue republica moldova