x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Europeana, trimisa in "iad" de un ministru israelian

Uniunea Europeana, trimisa in "iad" de un ministru israelian

23 Mai 2018   •   14:41
Uniunea Europeana, trimisa in "iad" de un ministru israelian

Ministrul israelian al energiei, Yuval Steinitz, a atacat Uniunea Europeană în urma criticilor acesteia faţă de tratamentul aplicat de poliţie demonstranţilor israeliano-arabi. 'Pot să se ducă într-o mie de iaduri', a spus Steinitz la postul de radio 103 FM.

 

'Este culmea tupeului şi a ipocriziei. Aceeaşi Uniune Europeană periază acum Iranul şi îl va ajuta în faţa sancţiunilor americane', a continuat oficialul israelian.

Steinitz s-a plâns că UE 'hărţuieşte' Israelul în timp ce 'Iranul execută oameni, torturează homosexuali, încalcă drepturile femeilor, sprijină terorismul şi pe Assad, care foloseşte arme chimice împotriva propriului popor'.

Uniunea Europeană a cerut miercuri 'o anchetă rapidă' în legătură cu informaţiile că un poliţist israelian i-ar fi rupt piciorul activistului israeliano-arab Jafar Farah, arestat la Haifa în timpul unei demonstraţii de sprijin pentru protestele palestiniene din Fâşia Gaza.

Cazul lui Farah este deja investigat de Ministerul Justiţiei, a declarat Steinitz.

'Trimit în iad Uniunea Europeană, care nu reprezintă cu adevărat ţările europene. Este o organizaţie pe care nu o conduce nimeni, dar care trăieşte pentru sine. (UE) este mai puţin prietenoasă faţă de Israel decât statele europene care o alcătuiesc', a mai spus Yuval Steinitz. AGERPRES

×