x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Universiada Shenzhen 2011 - 306 evenimente sportive în 11 zile

Universiada Shenzhen 2011 - 306 evenimente sportive în 11 zile

de Dan Tomozei    |    10 Aug 2011   •   11:52
Universiada Shenzhen 2011 - 306 evenimente sportive în 11 zile

Jocurilor Mondiale Universitare de Vara vor debuta, vineri, la Shenzhen, in China, sub sloganul "Incepeti aici!', si va reuni peste 13.000 de sportivi si oficiali din 180 de tari si regiuni.

Dupa Jocurile Olimpice 2008 de la Beijing, Jocurile Asiatice 2010 de la Guangzhou, China organizeaza in numai trei ani cel de-al treilea mare eveniment de talie mondiala. Timp de 11 zile (12 - 23 august), in impresionantul campus construit la Shenzhen, vor avea loc 306 evenimente sportive in 24 de probe, expertii in domeniul apreciind ca editia 2011 a Universiadei va sta sub semnul inovarii. Asa cum este de asteptat, China, tara gazda, va avea la aceasta editie cea mai mare delegatie trimisa verodata la eveniment, nu mai putin de 505 de sportivi din 110 universitati urmand sa concureze in toate probele. Pentru buna desfasurare a evenimentului, au fost aceditati 500 de interpreti voluntari care vor insotii grupurile de oficiali, sportivii si VIP-uri, majoritatea interpretilor avand deja experienta evenimentelor olimpice sau asiatice.

Universiada verde. Dat fiind caracterul ecologic al manifestarii de la Shenzhen, organizatorii au amenajat 57 de statii de incarcare a bateriilor electrice, mai mult de jumatate din autobuzele care vor deservi Universiada urmand sa functioneze cu energie noua. Astfel, vor fi utilizate 1371 autobuze hibrid si 278 autobuze si microbuze electrice, la care se adauga 300 taxiuri electrice si 62 pe GNL (gaz natural lichefiat). Pentru a putea fi diferentiate, mijloacele de transport ale Universiadei purta autocolante speciale pe parbriz. Dar, pentru ca poluarea sa fie redusa la limita pe durata competitiei, Biroul General al Comitetului Municipal Shenzhen al CPC si Comitetului permanent al Municipal Shenzhen au decis sa suspende circulatia a 82% din masinile de stat pe timpul Universiadei. Utilizarea tuturor autoturismelor private apartinand angajatilor celor doua departamente va fi, de asemenea, suspendata.

Mascota UU. UU este mascota Universiadei de Vara Shenzhen si este ideea unei echipe de designeri condusa de Wang Yuefei, renumit designer local. UU este o fata zambitoare a avand la baza principiul "Happy U'. In forma de U, litera principala a "Universiadei', mascota reprezinta o mare schimbare de la traditia potrivit careia reuniunile importante sportive au tendinta de a folosi figuri umane, animale sau plante ca mascote. UU este o varietate de expresii faciale: vesel, dulce si oarecum jucaus. Imaginile sunt concepute pentru a intruchipa o mare vitalitate spiritului tipic al tinerilor, exprima asteptarea a orasului gazda pentru Universiada de Vara Shenzhen 2011 si evidentiaza rolul jocurilor ca o etapa in care tinerii sportivi de diferite rase, etnii si religii concureaza demonstrand cea mai buna forma a lor.

Romania la Universiada 2011. Selectionata Romaniei care va participa la evenimentele sportive se afla comanda antrenorului Dan Calancea, Vlad Moldoveanu. Aflata intr-o grupa grea, alaturi de China, Brazilia, Emiratele Arabe Unite si Germania, Romania tinteste primele pozitii. Lotul Romaniei este compus din: Titus Nicoara (Gaz Metan Medias), Andrei Mandache (Steaua Turabo Bucuresti), Bogdan Tibarna (Steaua Turabo Bucuresti), Aniel Popescu (CS Otopeni), Dragos Andrei (BC Timisoara), Adrian Gutoaia (CSU Ploiesti), Roland Torok (CSM Oradea), Alexandru Mihuti (BC Timisiara), Octavian Boian (CSU Cuadripol Brasov, Laszlo Lazar (CSM Oradea), Szabolcs Santa (U Mobitelco BT Cluj-Napoca), Vadim Ioan Macaveiu (CSM Bucuresti), Ioan Pop (U Mobitelco BT Cluj-Napoca), Vlad Moldoveanu.

×